Toneelvereniging OKK Langelo op de planken

LANGELO

Binnenkort staat Toneelvereniging OKK uit Langelo weer op de planken met haar jaarlijkse uitvoering.

Dit jaar wordt gespeeld De Kampioen, een blijspel in drie bedrijven geschreven door G.M. Koek. Het verhaal speelt zich af in de huiskamer van familie De Recht. Pietje de Recht (Wibo-Rienk van der Molen) is de jongste zoon van Paul (Sietze Jan van der Molen) en Mien (Alieneke Spijkstra) de Recht. Pietje is een beetje een zonderling, hij heeft een hekel aan moe worden, en doet als sport dan ook aan dammen. Kees (Jannes Kuipers), zijn broer, is daarentegen een fanatiek sporter, die het niet na kan laten om z'n broertje altijd te pesten en te kleineren. Daarin ook nog gesteund door z'n vader. Als zijn moeder, evenals Wilma (Jannie Veninga), dat is Kees zijn vriendin, hem aanmoedigt om wat meer van hem af te bijten en aan krachtsport te gaan doen, is het hek van de dam. Pietje gaat trainen onder leiding van Ciska Venema (Karin de Roode). En ook brigadier Jansen (Koos de Boer) en agente De Wit (Karin de Roode) van de politie komen in actie. De uitvoeringen vinden plaats in Café Langelo, aanvang 20:00 uur. De uitvoering op zaterdag 27 januari is uitverkocht. Voor de uitvoeringen op dinsdag 30 januari en zaterdag 3 februari zijn nog kaarten beschikbaar. Kaarten kunnen besteld worden via leden van OKK of via Café Langelo.

Auteur

ggeersing