Van Gorcum en Koloniën slaan handen in elkaar

VEENHUIZEN

Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum en de Stuurgroep Koloniën van Weldadigheid gaan een structurele samenwerking aan met betrekking tot uitgaven over de Koloniën van Weldadigheid.

De eerste uitgave in de nieuw te vormen reeks is de derde druk van het boek De Koloniën van Weldadigheid. Een uitzonderlijk experiment. Deze zal op 25 januari 2018 gepresenteerd worden tijdens een expertenmeeting in het Drents Archief in Assen (Nederland). In juni 2017 is de eerste druk van het boek De Koloniën van Weldadigheid. Een uitzonderlijk experiment verschenen. Het boek is een verkorte Nederlandstalige versie van het nominatiedossier van de Koloniën van Weldadigheid en werd uitgegeven door de Stuurgroep Koloniën van Weldadigheid.

Behoefte

"Vrijwel meteen zagen we dat het boek in een behoefte voldeed. De eerste druk was binnen drie maanden uitverkocht. In september verscheen de tweede druk. Ook deze bleek een groot succes", aldus Wendy Schutte, Kathleen De Clercq en Marcel-Armand van Nieuwpoort van het programmabureau. De leden van het programmabureau merkten dat het proces van het uitgeven en distribueren van een boek een intensief traject is. "Het hield ons weg van de andere taken die we hebben in de aanloop naar de besluitvorming van UNESCO in juli 2018. Dan wordt de nominatie van de Koloniën van Weldadigheid hopelijk omgezet in een definitieve toewijzing aan de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Deze samenwerking met Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum te Assen komt dan ook erg gelegen. Van Gorcum heeft meer dan 200 jaar ervaring met het uitgeven van boeken op het gebied van regionale cultuur en geschiedenis. De derde druk van dit boek en toekomstige uitgaven over de Koloniën van Weldadigheid zullen bij Van Gorcum in goede handen zijn." Directeur Kor IJszenga van Koninklijke Van Gorcum: "We zijn trots dat we dit boek mogen uitgeven en we kijken uit naar de verdere samenwerking met de Koloniën van Weldadigheid. Uitgaven over deze Koloniën passen uitstekend bij onze doelstelling om cultuur en geschiedenis - onder andere in de provincie Drenthe - verder op de kaart te zetten."

Auteur

ggeersing