Muziekvereniging Noordenveld: tweede en derde plaats

RODEN

Zaterdag 13 januari was het zover, een spannende dag voor de winterguard groepen van muziekvereniging Noordenveld.

Na de vele trainingen en vorige week de Try-out, was het werkelijkheid. De eerste winterguard wedstrijd in Drachten. In de vroege ochtend verzamelen in het clubgebouw. De aanhanger volgeladen met alle attributen, de vlaggen, de kleding, de performance vloer, decorstukken enz. De meisjes in de make-up, de haren mooi gemaakt en toen op weg. Op weg naar de eerste wedstrijd van het seizoen in Drachten. Spanning en zenuwen, het hoort er allemaal bij. Maar ondanks dat ook veel plezier. De Kids N-Motion kwamen uit in de kidsclass en Young N-Motion kwam uit in de junior class. De kids werden tweede met 61.82 punten en Young N-Motion werd derde met 69.2 punten. Een supergoed resultaat. Het belooft een mooi seizoen te worden. Naast de ranking telt het behaalde aantal punten. Iedere wedstrijd kan een groep zichzelf verbeteren en zo werk door tot de finals in Eindhoven. De uiteindelijke ranking wordt daar bepaald. Weken met veel trainingen komen er dus nog aan. Maar voor nu een schitterend resultaat. (Foto's Arjan van Wilgen.)

Auteur

ggeersing