Reinskje Lageveen exposeert in Norger Brinkhof

NORG

In De Brinkhof is t/m 16 februari werk te zien van Reinskje Lageveen uit Tijnje.

In 1995 nam ze deel aan een cursus aquarelleren in Gorredijk en er ging een nieuwe wereld voor haar open. Ze ontwikkelde zich en ging steeds meer verschillende technieken uitproberen. Reinskje maakte foto’s van landschappen die haar aanspraken en schilderde ze vervolgens in olieverf. Later ging ze acrylverf gebruiken, welke techniek weer andere effecten op het doek geeft. Ze kreeg zoveel belangstelling voor haar werk dat ze met haar man in 2005 een galerie aan huis opende in Tijnje, Galerie Calima. Inmiddels werkt Reinskje ook in opdracht aan portretten en dieren. Bovendien heeft ze naast het schilderen zich ook ontwikkeld in beeldhouwen en geeft ze workshops. De Brinkhof is geopend op maandag t/m vrijdag van 8:00-22:00. In het weekend tijdens sport-activiteiten, tel. 0592-675555.

Auteur

ggeersing