Onno Reijnhout nog altijd onderweg met jong talent

DONDEREN

Het is alweer twee jaar geleden dat mountainbiker Onno Reijnhout geschiedenis schreef door de eerste editie van de Drenthe 200 op naam te schrijven.

Een gelijk aantal jaren later zit de inwoner van Donderen nog steeds op de fiets, maar niet meer met de intentie om het record te verbeteren. Drenthe 200 mag achteraf het hoogtepunt in zijn loopbaan worden genoemd, maar zo ziet Reijnhout het zelf niet. "Het was fantastisch om die wedstrijd te winnen en ik denk er dan ook met een goed gevoel aan terug, maar het was in die periode eigenlijk al wel bekend dat ik mijn loopbaan aan het afbouwen was. Als je in 1998 begint, breekt de dag een keer aan dat het mooi genoeg is geweest."

Drijfveer

"Dat je met zo’n prestatie een kroon op je loopbaan kan zetten is natuurlijk alleen maar mooi. Ik ben nog steeds actief, maar niet meer met de bedoeling om deel te nemen aan grote wedstrijden. Ik fiets gemiddeld nog circa zo’n 300 tot 400 kilometer per week om mijn conditie op peil te houden, maar het plezier in het rijden is momenteel mijn belangrijkste drijfveer om door te gaan." In het dagelijks leven is Reijnhout docent lichamelijke opvoeding binnen een onderwijsinstelling voor speciaal onderwijs in Groningen. Hoewel zijn loopbaan niet meer gericht is op prestatie, staat Reijnhout nog heel dicht bij de sport waarvan hij als actief renner afscheid nam.

Toekomst

"Ik begeleid nog steeds jonge renners in het Noordelijk district. Het gaat dan vooral om jeugdige renners die de lat iets hoger hebben liggen en een duidelijke ambitie hebben richting de toekomst. Het komt voor dat ze bij hun club zo nu en dan te weinig uitdaging hebben en die uitdaging ervaren ze wel als ze rijden met talenten binnen dezelfde leeftijdscategorie uit andere regio’s." "In de zomermaanden  organiseren we onder meer iedere woensdagavond een training die onder mijn begeleiding staat. En voor de toekomst dient er zich alweer aardig wat talent aan." Jeroen Kunst

Auteur

ggeersing