Winnaars Prinses Christina Concours in Norger kerk

NORG

De winnaars van het Prinses Christina Concours Noord 2017 treden zondag 14 januari, 15.00 uur, op in de Margarethakerk te Norg.

Eline de Vries, Jooske van Andel en Kees Kruit. Violiste Eline de Vries uit Peize (1999) was leerling aan de Jong Talentklas van het Prins Claus Conservatorium in Groningen bij Veselina Manikova en nam deel aan diverse concoursen. Bij het Haydn Festival in 2010 won ze, als 11-jarige, de Publieks- en Juryprijs en de Peter de Groteprijs. In 2016 bij het Brittenconcours de eerste prijs, in 2017 bij het Prinses Christina Concours Noord de tweede prijs en haalde de halve finale van het Nationale Prinses Christina Concours! Ze is sinds 2015 concertmeester bij het Haydn Jeugd Strijkorkest. Jooske van Andel (1998) uit Groningen speelt sinds haar negende klarinet. In 2014 behaalde Jooske de derde prijs tijdens het Nederlands Klarinet Concours te Zwolle, in de categorie 12-18 jaar. In september 2014 begon Jooske op het Prins Claus Conservatorium in Groningen haar studie klarinet bij Céleste Zewald en nam daarnaast privélessen directie bij Alex Schillings. Jooske haalde de derde prijs bij het PCC Noord 2017. Kees Christiaan Kruit uit Assen (1999) volgde de vooropleiding in Amsterdam aan het Conservatorium. Op zijn 12e behaalde hij een derde prijs bij het prestigieuze Steinway Pianoconcours. In 2017 slaagde hij er in met zijn virtuoze pianospel een derde prijs in de wacht te slepen bij het PCC Noord. Eline en Kees spelen werken van Mozart en Wieniawski, Jooske en Kees spelen Gran Duo van C.M. von Weber. Kees speelt solo de Sonate in Es van J. Haydn en Funerailles van F. Liszt. Het concert eindigt met de Suite for violin, clarinet and piano van P.M. Dubois. Toegangskaarten zijn in voorverkoop te verkrijgen bij de Wereldwinkels in Leek en Norg (maandag-vrijdag 14.00-17.00 uur), Boekhandel Daan Nijman te Roden of via tickets.daannijman.nl. Zie voor meer informatie www.cultureleraadnorg.nl (Foto's: Sandra Heldring/Majanka Fotografie.)

Auteur

ggeersing