Roder Boekenmarkt: topdrukte en record opbrengst

RODEN

Donderdag en vrijdag was het dan eindelijk zover: de twee verkoopdagen van de Roder Boekenmarkt. Met een (voorlopige) recordopbrengst: 26.500 euro.

Burgemeester Klaas Smid opende de 21ste editie door het eerste kaartje te verkopen. De burgemeester had er zo’n lol in dat hij vervolgens de hele lange rij die voor de deur stond persoonlijk een kaartje verkocht. De eerste dag was traditioneel het best bezocht maar het nieuwe bestuur is zeer content met het totale aantal bezoekers van 1850 mensen. Ondanks het vieze weer en een andere locatie wisten de mensen ons weer te vinden. Op de eerste dag stonden er om kwart over zeven ’s ochtends al mensen voor de deur. De tweede dag verliep wat rustiger maar het liep de hele dag lekker door. De tweede dag waren er ook wat leuke andere activiteiten. Zo kreeg de boekenmarkt een echte ridder op bezoek. De schrijver Allart Hakvoort die samen met zijn dochter langskwam om zijn kinderboek Sargas Bloedstrijd te promoten. Ook de zithoek die geleend was bij Loods Roden was een succes. Het was een uitnodigende plek om een lekker kopje koffie of een kopje soep te nuttigen. Het laatste uur van de boekenmarkt was er een dozenverkoop die nog een mooie financiële opbrengst opleverde. "De bruto opbrengst van de boekenmarkt is 26.500 euro", vertelt een trotse Hans de Rooij, penningmeester van de Roder Boekenmarkt. "Het was een zeer geslaagde boekenmarkt en met veel plezier en genoegen mag ik binnenkort het geld overhandigen aan onze beide goede doelen, de Ghana werkgroep en de werkgroep Tsjernobyl". De enige zorg is een onderkomen voor de 22ste editie... Op bijgaande foto's van Germ Geersing een impressie...

Auteur

ggeersing