Nieuwjaarswandeling in Zeijen voor singles 14 januari

REGIO

Nieuwjaarswandelingen worden altijd goed bezocht. Bij deze wandeling heb je gegarandeerd gesprekstof door alles wat er te zien is onderweg.

Zondagmiddag 14 januari houdt Joyce Boerkoel van Relatiebemiddeling IndiviDuo weer een wandeling. Singles zijn welkom om hieraan deel te nemen. Het is niet nodig om eerst lid te worden. Om 13.00 uur worden de deelnemers ontvangen met een kop koffie of thee bij Café Hingstman in Zeijen. Na een eerste kennismaking gaan de wandelaars op pad voor een wandeling van 8 km. De wandelroute loopt door en rond het Drentse brinkdorp Zeijen. Wandelen langs de Zeyer veentjes, de Zeyer wiek, essen, groengronden, woeste gronden, pingo-ruïnes, stuifkuilen en een tjasker bij het Bollenveen. Tjaskers zijn kleine schuinstaande windmolens die vroeger in Drenthe gebruikt werden om in de zomermaanden het water uit een deel van het veen weg te malen, zodat er turf kon worden gestoken. Grappig aan deze route is dat gedichten langs de paden zijn te lezen.

Gesprekstof

Kortom de omgeving levert volop gesprekstof op. De wandeling eindigt weer bij het café waar de groep wandelaars onder het genot van een drankje napraat. Rond 17.00 uur nemen de deelnemers afscheid, tenzij men ervoor kiest om nog een hapje te blijven eten met de groep in het café. De kosten voor de wandeling inclusief 2 consumpties zijn 15 euro. Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld. Voor meer inlichtingen bel Joyce Boerkoel van IndiviDuo op 06-28633962 of kijk op www.individuo.nl/activiteiten.

Auteur

ggeersing