Galerie Huis ter Heide opent nieuwe expositie

HUIS TER

HEIDE Galerie Huis ter Heide opent 7 januari nieuwe tentoonstelling Galerie Huis ter Heide voor de komende twee maanden.

Er is weer bijzonder werk van vier gasten en leden van het collectief. De expositie duurt van 5 januari tot en met 25 februari. Belangstellenden zijn op zondag 7 januari om 14.00 uur welkom om onder het genot van een hapje en een drankje de nieuwe tentoonstelling feestelijk in te luiden. Deze maand speciale aandacht voor het lid van het collectief Sieuwke Ronner die, bij de opening, iets zal vertellen over haar werk dat de komende periode te zien is. In Sieuwke’s werk staan de mens en het leven centraal. Schilderen op roestig ijzer vindt ze fascinerend omdat het al zo’n een doorleefde huid heeft. Daarbij experimenteert ze met het laten roesten van het ijzer om bepaalde effecten te bewerkstelligen.

Driedimensionaal

Naast het schilderen werkt ze ook driedimensionaal met beelden in klei en metaal. Het zijn twee liefdes die elkaar soms verdringen, maar ook wel samen gaan. De gasten van de komende periode zijn: Sonja van Dijk. Het keramiek dat Sonja maakt is hoofdzakelijk gebaseerd op handvormen. Het zijn meestal organische figuren met tikje science-fiction. De meer dier georiënteerde objecten hebben vooral een flinke dosis fantasie. Het object moet drie-dimensionaal aantrekkelijk zijn, dan is het goed. Telkens als je kijkt moet er iets nieuws te ontdekken zijn.

Brons

Rose van den Hurk. De bronzen beelden van Rose zijn afwisselend in afmeting. Ze gaan ofwel de hoogte in, ijl maar sterk en trots met een krachtige, golvende sierlijke beweging dan wel naar de grond, fors, vol, rond en verstild. De rondingen van een vrouwenlichaam, het kind, de geboorte en de natuur in haar prachtige groei zijn voor haar een onuitputtelijke bron van inspiratie. Fokko Kuiper (Cupikof) schildert sinds 1999 onder de naam Cupikof. Zijn werk kenmerkt zich door een rijk kleurgebruik, waarbij hij in vage figuren zijn emoties uitbeeldt. Ook maakt hij abstract werk. Zonder vooropgezet plan ontstaat gaandeweg een nieuwe creatie, die je als het ware opslokt in de verf met al zijn kleuren, nuances en vormen. Marian Timmer-Funneman experimenteerde met vele kunstvormen. Alles viel samen toen ze begin deze eeuw met keramiek in aanraking kwam. Prachtig vond ze de beelden (10 jaar geleden) van een kudde paarden bij het Friese Marrum. Sindsdien is dat een terugkerend thema in haar werk. Het werk van Marian krijgt (internationale) erkenning. Afgelopen april werd Marian verkozen tot beste buitenlandse kunstenaar op de grootste Scandinavische kunstbeurs in Kopenhagen.

Auteur

ggeersing