KinderKerstfeest: genieten voor jong en oud

RODEN

Herrie in herberg. In een bomvolle Op de Helte gaat de deur naar de bijkeuken open. Ruim baan voor Maria en Jozef, wijzen, herders, schapen, Romeinen, kortom het hele kerstevangelie.

Er gebeurde van alles in de herberg van Grumpus op kerstavond. Hij wilde zo graag lekker gaan slapen, maar het was een drukte van belang. Telkens ging de deurbel, het publiek had een actieve rol want als het bordje omhoog ging dan riep iedereen: ‘Ding-dong’. Steeds weer nieuwe gasten, het was hem eigenlijk teveel, maar zijn vrouw Constanse zat hem steeds achter de vodden aan. Aan het werk! De kamers raakten steeds voller. De soldaten eisten de laatste kamers op. Toen Maria en Jozef aan kwamen was er alleen nog plek in de stal. De engelen komen Grumpus wakker maken om hem te vertellen dat de verlosser is geboren, Jezus Christus, en nog wel in zijn stal! Maar het lijkt Grumpus niks te kunnen schelen, hij is moe. Ook de herders hadden het al gehoord en waren ook op zoek. Toen werd het in de stal ook druk, Maria had haar kind in de voederbak gelegd en Jozef stookte een vuurtje. Drie wijze mannen kwamen hun cadeaus brengen aan het kind, goud, wierook en mirre. En Grumpus? Hij had in de stal een lekker zacht plekje gevonden in het stro om eindelijk heerlijk te kunnen slapen! De kinderen van de jeugdclubs en kindernevendienst hebben er samen met de leiding en verteller en schrijver van het verhaal ds. Walter Meijles een prachtige avond van gemaakt! Een volle kerk Op de Helte genoot ervan. Foto’s en een kort verslag van Ada Waninge zijn te vinden op www.pkn-roden.nl. (Foto's Han Post FotoAccent.)

Auteur

ggeersing