REO richt vizier op samenwerking

RODEN

In de vijf jaar waarin Hans Bor voorzitter was van tennisvereniging REO zijn er veel goede ontwikkelingen tot stand gekomen. Veel tijd om achteruit te kijken is er niet, want de club heeft haar pijlen ondertussen alweer gericht op de toekomst waarin een samenwerking met clubs uit Peize, Norg en Roderwolde steeds dichterbij komt.

Officieel trad Bor in september af als voorzitter, maar zolang er nog geen opvolger is neemt de oud-voorzitter de taken vooralsnog waar. ,,Momenteel is de club bezig met het vinden van een geschikte kandidaat en tot dat moment neem ik de honneurs waar bij REO. Een club die het in meerdere opzichten voor de wind gaat, want we hebben hier in de afgelopen jaren echt iets neergezet met zijn allen. Het volledige complex is vernieuwd waarmee REO volledig voldoet aan de eisen van de moderne tijd. Alle veranderingen die hebben plaatsgevonden zijn op duurzame wijze doorgevoerd. Dat het idee om REO op een gegeven moment te verplaatsen richting een nieuwe locatie het niet heeft gehaald is achteraf bekeken een goede beslissing geweest. Onze huidige plek voldoet prima en biedt veel perspectief voor de toekomst.’’

Ledental

Ondanks de goede ontwikkelingen liep het ledental door de jaren heen wel terug, maar daarmee is er nog geen man overboord legt Bor uit. ,,,Als je ons huidige ledental vergelijkt met de stand van zaken in de jaren zeventig toen we onze piek bereikten, dan hebben we toch wel het nodige ingeleverd. Hadden we destijds circa 1000 leden; tegenwoordig is dat iets meer dan de helft, maar voor REO is dat geen op zichzelf geen ramp. Er is altijd mogelijkheid om bij ons te spelen en om dat beeld meer gestalte te geven zijn we inmiddels ook bezig met het starten van een samenwerking met verenigingen uit Peize, Norg en Roderwolde.’’ Jeroen Kunst

Auteur

ggeersing