Bosman wint nationale veldrit in Norg

NORG

Tweede kerstdag stond voor Norg in het teken van de nationale veldrit. De wedstrijd bij de elite en beloften was de overwinning voor Gert-Jan Bosman uit Nijverdal.

Bosman liet Tim Ariesen (Rhenen) en Yannick Vrielink (Zutphen) achter zich, zij werden respectievelijk tweede en derde. Bart Barkhuis moest - vanwege pech - genoegen nemen met een negende eindklassering. Patrick van der Duin uit Nieuw-Roden moest na een sterk begin de strijd uiteindelijk staken. Laura Krans uit De Wilp werd als beste regiorijdster derde bij de vrouwen. Karen Brouwer uit Haarlem kwam als eerste over de meet, Maaike de Heij uit Heteren reed zich naar de tweede plek. Bij de junioren was er een knappe vierde plaats voor Mark Dillema uit Doezum. Mitchel Steenhof uit Ureterp werd tiende. Stijn Kalvenhaar (Wierden) won bij de junioren. Oud-prof Erik Dekker werd winnaar in zijn voormalige woonplaats Norg. Hij bleef Nederlands kampioen Maarten Nijland net voor...

Auteur

ggeersing