Emmy and the Bluegrass Pals in TIP Veenhuizen

VEENHUIZEN

Bluegrass band “Emmy and the Bluegrass Pals” repeteert woensdag 28 december van 13.00 tot 17.00 uur in het TIP in Veenhuizen.

In het TIP (Tourist Info Punt) zijn activiteiten in het kader van Landlopersdag 2016. Deze zijn gratis toegankelijk. Emmy and the Bluegrass Pals spelen tussen 13.00 en 17.00 uur gezellige Bluegrass muziek. De band is de afgelopen jaren een nieuwe weg ingeslagen met de huidige 4 bandleden. Hun muziek bestaat uit een bonte mix van bluegrass en bluesy liedjes. Emmy Benning is een enthousiaste podiumpersoonlijkheid die, als ze eenmaal opgaat in de muziek, moeite heeft om stil te blijven staan. Haar steady stijl op de staande bas is de vaste basis en haar uiterst herkenbare en veelzijdige stem vormt een van de hoofdingrediënten van de band. Johan Lubben is de “master of disaster". Door zijn geheel eigen vorm van humor wordt elk optreden weer een unieke ervaring. Na bijna met een gitaar in zijn handen te zijn geboren, heeft hij een tijd geleden de mandoline opgepakt en hierop inmiddels al een geheel eigen stijl ontwikkeld. Jan Klungel heeft jaren geleden voor de 5-snarige banjo gekozen. Ook tijdens het harmony-zingen is hij een onmisbaar onderdeel van de band. Ron Duursma, is de jongste aanvulling aan de band. Herkenbaar aan zijn altijd aanwezige petje maakt hij met zijn rhythm-gitaarspel en stem de band een stukje completer. Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd: vers gebakken kniepertjes, koffie, chocomel en glühwein zijn verkrijgbaar van 10.00 tot 17.00 uur.

Auteur

ggeersing