Aquasport try-out in Molenduinbad Norg

NORG

Dinsdagavond 10 januari om 19.00 uur houdt Molenduinbad Norg een AquaSport Try-out. Aquasport-instructeurs zullen, samen met internationaal bekend aquasport-instructeur Katrien Lemahieu van Kataqua, bezoekers een sportieve en informatieve avond bezorgen.

De avond wordt gevuld met o.a. Aquaspinning, Aquarobic, Aquapowerrr en Aquajoggen. Aquaspinning is, zoals de naam het al zegt, spinning in het water. Op de fiets tot ongeveer borsthoogte in het water en dan verschillende oefeningen met de benen en armen. Aquarobic is een swingende manier om fit te worden en fit te blijven. De oefeningen worden staande in heupdiep water op muziek uitgevoerd, dus ook geschikt voor mensen die niet (goed) kunnen zwemmen. Aquapowerrr is een pittige work-out waarbij hard gewerkt wordt aan kracht en conditie. Deze les wordt gevarieerd in diep en ondiep water gegeven. Aquajoggen is watertraining waarbij onbelast wordt getraind met gebruikmaking van de weerstand van het water en hulp van een “Wet Belt”. Dat is een soort riem om je middel, die bestaat uit licht materiaal met een groot drijfvermogen. Door deze Wet Belt blijf je zonder moeite rechtop in het water drijven en kun je makkelijk in het water lopen of een sprintje trekken. De belangrijkste trainingsvorm is het lopen in diep water. Als hoogtepunt van de avond wordt de nieuwe hype onder de Aquasporten geïntroduceerd; Floatfit®. Deze rage is overgevlogen vanuit Engeland. Bij Floatfit® wordt les gegeven op een drijvende mat, de Aquabase®. Op deze mat voer je oefeningen uit terwijl je continue bezig bent je balans te houden op de bewegende mat. De bewegingen van de mat op het water zorgen voor de extra intensiteit en een training die niet te vergelijken is met welke andere training ook. Voor de AquaSport Try-out op 10 januari is geen voorinschrijving nodig. Inschrijven kan bij binnenkomst.

Auteur

ggeersing