Nieuw-Roden geniet van Alina Kiers als Vrouw Kregel

NIEUW-RODEN

Alina Kiers speelde donderdagavond vrouw Kregel in "Eén uit duizend" in het dorpshuis van Nieuw Roden.

Alina die zelf oorspronkelijk uit Ten Post komt, maar sinds jaren alweer woont in de stad Groningen, is natuurlijk ook bekend van Pé Daalemmer en Rooie Rinus. De hoofdrollen waren voor mevrouw Kregel en een van haar twee kinderen. Ida Kregel moest na 63 jaar vertrekken uit haar "één uit duizend" woning en neemt ze haar man Ko en haar herinneringen met haar mee.

Verhalen

De voorstelling was gebaseerd op de verhalen van de eerste bewoners die Alina Kiers de afgelopen tijd van de mensen zelf gehoord heeft. Het was ook een aangrijpende voorstelling over taboes, sociale controle, het geloof en nog veel meer. Deels in het Westerkwartiers en deels in het Nederlands. Het publiek, dat met volle aandacht zat te luisteren, kwam de verhalen allemaal heel bekend voor. Na afloop was er dan ook een groot applaus voor Alina Kiers. Samen met het publiek werd er na afloop nog veel nagepraat hoe de mensen het zelf beleefd hadden in hun tijd. Kortom, een zeer geslaagd optreden en bezoekers gingen met veel oude herinneringen weer richting huis. (Foto's Alex van der Molen.)

Auteur

ggeersing