Zwemsters Flotar geven visitekaartje af tijdens Special Olympics

RODEN

Vier verstandelijk beperkte zwemsters van Flotar Roden namen medio november deel aan de Special Olympics in Spanje. Dat bleef niet zonder succes. Vanavond worden ze door burgemeester Klaas Smid gehuldigd voor hun prestaties.

Voor het eerst in het 35-jarig bestaan was Flotar ingeloot voor het toernooi. Een unicum vertelt coach Luciënne Winkels. "Voor ons was dit een hele bijzondere ervaring, want deelname aan een buitenlandse toernooi als de Special Olympics is natuurlijk iets heel speciaals wat je nooit meer zal vergeten. Tel je daarbij op dat de resultaten ook uitstekend waren dan kun je alleen maar tevreden zijn. We zijn op verschillende onderdelen met maar liefst zes gouden, drie zilveren en twee bronzen medailles huiswaarts gekeerd en daar zijn we binnen Flotar ontzettend trots op." Het team dat bestond uit Lukina Rutgers, Liesanne Habing, Gillia Alveringh en Renske Wekema scoorde hoge ogen, maar barst nog steeds van de ambitie vervolgt Winkels. "Deelname aan de Special Olympics is natuurlijk al een ongekend hoogtepunt. Namens Nederland was ik betrokken als head of delegation en vanuit die functie kom je ook in contact met de afgevaardigden van andere landen en dat is heel leerzaam en interessant. We hebben het heel goed gedaan en kunnen terugkijken op een uitstekende tijd, maar nu we hier aan hebben mogen ruiken willen we natuurlijk meer."

World Games

"Deelname aan de World Games is de volgende stap. Ik ben ondertussen bijna 20 jaar als coach verbonden aan Flotar en als ik dat in mijn loopbaan nog mee mag maken met de zwemsters dan zou dat natuurlijk helemaal fantastisch zijn. Maar zover is het nu nog niet. We kunnen voorlopig eerst nog even nagenieten van hetgeen vlak achter ons ligt." De huldiging is in de kantine van Sportcentrum de Hullen en begint om 19.00 uur.

Auteur

ggeersing