Oud en Nieuw voor Repair Café

RODEN

Woensdagmiddag 7 december was de laatste keer in 2016 dat het Repair Café repareerde en koffie en thee schonk.

De klanten waren weer plezierig verbaasd dat we niet alleen hun kapotte spullen aanpakten ter reparatie maar dat ze er ook nog eens koffie en thee, zelfs een koekje er bij kregen. Afgelopen jaar was er soms heel veel te repareren en te weinig tijd, maar in de december-sessie was er voldoende tijd voor een minder grote inbreng. Wat was er: een stofzuiger, een CD speler, een waterkoker, een klassieke radio (mijn schatting uit 1953), een nog klassiekere klok (mijn schatting uit 1917), een vrij nieuwe koffiemachine en een naaimachine. Alles is weer aangepakt en soms meegenomen of doorgeschoven naar het nieuwe jaar. Toch gemiddeld zo’n, 60% succes.

Goede zin

Het café heeft de 15 vrijwilligers bedankt. Hapje en drankje op locatie, doopsgezinde kerk, na gedane arbeid met een afsluitend hapje en drankje en daarbij de balans opgemaakt wat zij als reparateurs nodig hebben: Dat is vooral goede zin, idiote schroevendraaiers omdat de fabrikanten ons voortdurend voor verrassingen plaatsen, klein materiaal als ringetjes en aansluitingen. Het dozijn vrijwilligers dat op 7 december aanwezig was bleek redelijk tevreden te zijn over wat we in de afgelopen twee jaar verzameld hebben. Contactspray? Wie heeft nog een busje? Woensdag 4 januari gaan de sleutelaars weer verder. "De klok is lopend vertrokken maar is licht van slag, de koffie-machine kwam te laat binnen en is de eerste patiënt in januari en verder zien we weer wel", aldus Richard Ton van het Repair Café.

Auteur

ggeersing