Sfeervolle opstap naar Kerst met Weihnachtsmarkt in Roden

RODEN

De Weihnachtsmarkt was zaterdag een groot succes, tot genoegen ook van de organiserende Verenging voor Volksvermaken en de vele standhouders.

De bezoekers kregen een breed aanbod voorgeschoteld in de vele kramen, zoals kerstkaarten, kerstkransen, kerstboomversiering en wat al niet meer. En natuurlijk was er voldoende om niet met een hongerig gevoel rond te lopen, of dat nu in de vorm van snert was, worst, oliebollen, glühwein of saté. De jeugd genoot van eigentijdse lekkernijen, die ook flink aftrek vonden. Geen wonder, want schaatsen op de kunstijsbaan (150 vierkante meter groot) maakt hongerig. Vanaf twee podia werd muziek over de bezoekers gestrooid. Drumschool Hit It zorgde voor massaal en indrukwekkend tromgeroffel. Die Original Grunneger Blech Musikanten, Popkoor Puur, The Post It’s Egerländerkapel De Postjagers, Abel Tasman Koor en Mannenkoor Uffelte deden het wat rustiger aan en zochten het meer in muziek en zang in kerststijl. Over de markt liepen The Swingmasters en dweilorkest The Post It’s. Toneelvereniging Atovero Roden voerde ‘Diner for one’ op. Kortom, alle ingrediënten voor een prachtig opstapje naar Kerst waren voorhanden. (Foto's Jordi Haverdings.)

Auteur

ggeersing