Kerstsamenzang met Notenkrakers en familie Krol

RODEN

Vrijdag 16 december is er in de Open Hof in Roden, een bijzondere samenzangavond. Het bijzondere is niet dat er die avond met name kerstliederen gespeeld en gezongen zullen worden, maar dat de begeleiding in handen is van De Notenkrakers.

Deze muziekgroep bestaat uit een 20- tal spelers die allemaal een verstandelijke en/of meervoudige handicap of beperking hebben. Deze groep bestaat al bijna 20 jaar, repeteren in Assen maar de spelers komen uit een grote regio. Zo wonen 8 spelers in De Parel in Roden , maar komen ook spelers uit Assen, Rolde, Sappemeer, Hoogeveen en Leek elke 2 e en 4 e woensdag van de maand naar Assen. Om van enthousiasme te spreken. Al die jaren staat Greet Helmholt voor de groep en zij is in staat geweest er, samen met andere vrijwilligers, een muziekgroep van te maken die, zonder externe medewerking (!), in staat is kerkdiensten te begeleiden en optredens te verzorgen. Dat laatste doen ze gemiddeld 8 keer per jaar. Een aantal keyboardspeler speelt, met behulp van kleurmuziek, de melodieën, terwijl een paar goede slagwerkers voor een strak ritme zorgen. Met een blokfluitspeler, spelend van gewoon notenschrift, een jambe speelster en anderen op klein slagwerk is het een mooi geheel.

Samenzang

Zij zullen op die avond de samenzang begeleiden en ook een aantal instrumentale nummers laten horen. Naast de Notenkrakers treden ook een paar leden van de familie krol op. Hieke, Jaap en Maaike zullen een aantal Ierse kerstliederen ten gehore brengen en daarnaast ook samen met de Notenkrakers een paar traditionele liederen zingen. Al met al een mooie gelegenheid om stil te staan bij het feest van de geboorte van Jezus met twee bijzondere muziekgroepen. De muzikale avond begint om 19.30 uur en wordt, zoals gezegd, gehouden in de GKV De Open Hof, Groene Zoom 1 in Roden. De toegang is gratis, wel is er een collecte.

Auteur

ggeersing