Voetbalsters Nieuw-Roden na topper tegen SJO JV Oostenburg steviger aan kop

NIEUW-RODEN

Het was zaterdagmiddag een mistige topper Nieuw-Roden Vr1 tegen SJO J.V. Oostenburg VR1 uit Oosterwolde. De nummer 1 tegen de nummer 2 uit de 3e klasse G.

De uitwedstrijd in Oosterwolde won Nieuw-Roden redelijk gemakkelijk met 0-5. Met maar liefst 10 punten voorsprong op Oostenburg Vr1 begon de ploeg van Wiebe Kooiker voortvarend. Er was maar amper een minuut gespeeld of Nieuw-Roden kwam al op voorsprong door Amber Bandringa. De aanvoerder en tevens topscoorder liet er net als in Leeuwarden geen gras over groeien. Na een counter van Friezinnen werd al snel de gelijkmaker gemaakt door een afstandsschot. De bal werd loepzuiver over de grond in het hoekje geschoten naast de keepster van Nieuw-Roden. De blauwhemden raakten hierdoor niet echt van slag. Ondanks dat Martine Kooiker wegens ziekte van pfeiffer al maanden niet 100% voluit kan spelen, was ze aan de rechterkant niet tegen te houden en kwamen de ballen voor de spitsen heerlijk voor. Het goede spel van Martine Kooiker werd echter niet bekroond. Nadat Renee Huizinga al een paar keer haar bekende rushes maakte, was ze niet gelukkig in het afmaken. Ook niet na een vrije trap die uiteen spatte op de kruising. Het was dan ook Grytsje van den Berg die de meiden weer op sleeptouw nam en zichzelf beloonde met een schot op het doel en zo de 2-1 maakte in de 17e minuut.

Overtreding

SJO was soms best gevaarlijk. Scheidsrechter Drent zag een overtreding buiten het strafschopgebied van Nieuw-Roden na een schouderduw van Grytsje van den Berg, waardoor een speelster van Oostenburg wel erg gemakkelijk naar de grond ging. Anique Hoogeveen krulde de bal over het muurtje en zette keepster Sanne van Steenwijk op het verkeerde been, waardoor de bal het doel in stuiterde. In de 29ste minuut werd het gelijk, door wederom Grytsje van den Berg. Na de thee was Nikki Bosman gewisseld voor Richella Wierenga. Oostenburg kwam maar weinig meer tot aanvallen toe. Amber Bandringa, na aangeven van Annouk van der Donk, gaf de keepster van Oostenburg het nakijken: 4-2. Het was Renee "Puk" Huizinga, die na een verwoestend schot van zo'n 20 meter haar frustratie van zich af kon schieten en hiermee de eindstand bracht op 5-2. Na 13 wedstrijden staat Nieuw-Roden op 39 punten. Maar liefst 13 punten los van de nummer 2 op de ranglijst SJO J.V. Oostenburg. Met nog geen puntverlies, 107 doelpunten voor en maar 4 tegen, is het niet de vraag of Nieuw-Roden Vr1 direct promoveert naar de 2e klasse, maar wanneer het gaat gebeuren. (Foto Anne Takens.)

Auteur

ggeersing