Huus van de Taol zoekt Drents Woord van het Jaor

REGIO

Streektaalorganisatie Huus van de Taol is op zoek naar het mooiste Drentse woord van 2016. Dit mogen nieuwe Drentse woorden zijn, maar ook woorden die u regelmatig voorbij hoort komen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan: ‘mijn moeder zei altijd...' of ‘de buurman heeft het altijd over...’. De aftrap van de zoektocht naar het Drentse Woord van het Jaor was onlangs tijdens het Verhaal van het Drents in het Radio Drenthe-programma De Brink met presentator Aaldert Oosterhuis. De lijnen stonden meteen roodgloeiend. Suggesties vanuit de hele provincies stroomden binnen. Een kleine greep uit de inzendingen tot nu toe: singelier, spetterkeers, fiebelekwint, siepeltriene, vernuvern, ofproten en grammieterig. Inzendingen moeten voor 19 december worden gemaild naar info@huusvandetaol.nl Een deskundige jury van het Huus van de Taol buigt zich over de inzendingen, waarna het Drentse Woord van het Jaor 2016 op dinsdag 20 december bekend wordt gemaakt in De Brink op Radio Drenthe. Vanzelfsprekend is er ook een prijs voor degene met de mooiste inzending: de complete B’ART-serie (dus de B’ART 2015, de B’ART 2016 en de B’ART 2017).

Auteur

ggeersing