Nationale cyclocrosswedstrijd in Norger bossen

NORG

Stichting Brinkronde Norg houdt op tweede kerstdag een nationale cyclocrosswedstrijd in Norger bossen.

Het parcours is uitgezet over en rond de voormalige crossbaan. Het off road wielergebeuren begint om 11.00 uur. Als eerste starten de cyclocrossers in sportklasse en dag wordt afgesloten met een wedstrijd van de elite en beloften, die om 15.00 uur van start gaat. De verwachting is dat een groot deel van de Nederlandse top aan de start verschijnt, uitgezonderd de profs. Deze rijden een wereldbekerwedstrijd in België. De KNWU is blij dat er in het Noorden nog een cyclocrosswedstrijd op de kalender komt te staan.

Brabant

De wedstrijd in Norg werd tot vorig jaar verreden in het Brabantse Reusel, maar door problemen binnen het bestuur is deze geannuleerd en verplaatst naar Norg. Er wordt geen entree geheven. Er is een koek-en-zopietent aanwezig. Met diverse deskundigen uit het cyclocrosswereldje grijpt de organisatie in Norg deze kans, om op korte termijn een mooi evenement neer te zetten, met beide handen aan. Onder de deelnemers bij masters onder andere Johan Dussel uit Eelde en de bekende Erik Dekker. Bij de dames doen Laura Krans en Maaike van der Duin mee aan de wedstrijd in het Norger bos. Bij de junioren staat onder andere Mark Dillema aan de start en bij de elite staan Robert Wagemakers uit Assen en natuurlijk de plaatselijke favoriet Bart Barkhuis op de startlijst. Barkhuis schreef onlangs de nationale cross in Lierop op zijn naam en eindigde bij overige wedstrijden steeds in de top tien.

Auteur

ggeersing