Melissa van Veenen: 'Een droom die uitkomt'

NIEUW-RODEN

Melissa van Veenen, 22 jaar uit Nieuw Roden heeft vrijdag haar eerste boek uitgebracht: "De teksten heb ik zelf geschreven en de illustraties zelf gemaakt".

Dromenland is een sprookjes/voorleesboek voor kinderen (vanaf ongeveer 5-6 jaar, maar eigenlijk voor ieder kind), met een boodschap erin. "Dromenland is een sprookjesboek. Het boek neemt je mee op reis door Dromenland, een land vol magie. Elk verhaal is anders, toch zit in elk verhaal een boodschap, groot of klein", vertelt de jeugdige schrijfster. "Van het leren loslaten van een geliefde tot de consequenties van hebzucht. Ondanks de serieus klinkende boodschappen neemt het boek je op een luchtige en humoristische wijze mee. Het boek zit boordevol fantasie en sluit daarom heel goed aan bij de fantasierijke wereld van kinderen. Al met al is Dromenland een reis die de lezer niet snel zal vergeten." "Ik weet nog zo goed hoe mijn oma en moeder mij altijd voorlazen, en hoe verwonderd ik altijd was van de werelden die het boek en mijn hoofd creëerden. Uren hebben mijn oma en ik samen boeken gelezen, en ik hing aan elk woord dat ze oplas. Later, toen ik wat ouder was, begon ik zelf boeken te lezen, en ik vond het geweldig. Ook schreef ik als kind graag eigen verhalen en gedichten. Toen ik in mijn tweede jaar van mijn HBO studie de opdracht kreeg een magazine/boek te maken over mezelf, wist ik daarom vrij snel wat het thema zou worden: sprookjes. Zo is Dromenland ontstaan, een manier om mijzelf te uiten." Melissa volgt de opleiding Communication & Multimedia Design aan de Hanzehogeschool in Groningen. "Van kinds af aan had ik al een grote liefde voor sprookjes en verhalen. Met mijn oma heb ik halve bibliotheken leeg gelezen. Later begon ik als kind ook zelf verhaaltjes en gedichten te schrijven. Echter verwaterde het schrijven van verhalen rond de tijd van de middelbare school, dit mede door school en het met 'drama' gevulde leven van een puber."

Stiekem

"Eigenlijk zag ik schrijfster van kinderboeken nooit echt als een 'reële' optie en bleef het dus altijd een beetje een stiekeme droom die altijd in mijn achterhoofd is blijven plakken. Tot ik aan mijn HBO studie begon en hier weer volledig gebruik kon en mocht maken van mijn creativiteit. Zonder de start van deze opleiding was het boek er dan wellicht ook niet geweest. Het feit dat ik mezelf nu auteur kan noemen van een sprookjesboek, is dan ook een droom die uit komt. In eerste instantie is het boek alleen via de webshop van Boekscout (de uitgever) te bestellen. "Ik ga natuurlijk zodra ik mijn eerste exemplaar binnen heb langs de boekenwinkels en bibliotheken in de omgeving. Ook kunnen mensen bij alle erkende boekwinkels via het ISBN nummer, de titel of mijn naam het boek daar laten bestellen. Hopelijk liggen er straks dus ook fysieke exemplaren in de boekenwinkels in roden (en omstreken)." Voor meer informatie: https://www.boekscout.nl.

Auteur

ggeersing