KV Noordenveld na winst alleen aan de leiding

RODEN

In de tweede klasse A waren er na drie speelrondes twee ploegen die alle wedstrijden nog gewonnen hadden: KV Noordenveld en Olympia uit Twijzel.

Beide ploegen ontmoetten elkaar zaterdag in Buitenpost, thuisbasis van de Friezen uit Twijzel. Al in de eerste minuut maakte Jaap de Boer de 0-1 voor de Rodenaren. Het was na deze openingsgoal aftasten voor beide ploegen. Hoe was de tegenstander, hoe was de scheidsrechter en zou de wedstrijd zich gaan vormgeven? Op alle vragen kwam vrij snel een antwoord. Het zou een fysiek duel worden waarin de scheidsrechter veel zou gaan fluiten. Het was nu de kunst om ondanks de vele frustraties in en om het veld, je eigen spel te blijven spelen. Olympia deed dat aan het begin van de eerste helft het beste. Het liep uit naar een 4-2 voorsprong en wist telkens direct te scoren als Noordenveld dacht de aansluiting te hebben. Dit gebeurde bij de 4-4 van Jasper Lütter, de 5-5 van Lianne Bangma en de 6-6 van Anna de Boer. Velddoelpunten waren schaars in deze wedstrijd. Er werden in totaal veertien strafworpen gegeven waarvan er twaalf werden benut. Twee daarvan brachten Noordenveld op een 7-8 voorsprong. Noordenveld begon steeds beter in de wedstrijd te komen en zette vlak voor rust nog even aan. Sven Stobbe maakte de 7-9 en in de laatste minuut voor de rust kregen beide ploegen nog een strafworp cadeau waardoor de ruststand op 8-10 stond.

Bekeken

De Mastformatie van trainer/coach Jan Willem Venekamp wilde in de rust de puntjes op de i zetten om de wedstrijd definitief te kunnen beslissen. De woorden van de trainer waren blijkbaar duidelijk, want Noordenveld scoorde meteen in de eerste minuut van de tweede helft. Dit doelpunt werd gevolgd door een hard, verdedigend blok van Jaap de Boer. Jasper Lütter maakte met een bekeken kansje de 8-12 en Noordenveld leek de wedstrijd in handen te hebben. Toch bleef het spannend tot het einde van de wedstrijd, omdat het fysieke spel van Olympia standhield en zelfs beloond werd door de scheidsrechter. Het scoorde twee strafworpen. Maar na een mooie one-hander van Renate van der Woude en scores van broer en zus de Boer bereikte Noordenveld de grootste voorsprong van de wedstrijd, 10-15. Met nog tien minuten te gaan in deze wedstrijd, dat af en toe meer op een potje rugby leek dan op korfbal, was de stand 12-16 in het voordeel van Noordenveld. Er lagen geregeld spelers op de grond na harde charges. Dit resulteerde meestal in een strafworp.

Strafworp

Noordenveld had tot dusverre nog geen strafworp gemist toen Jaap de Boer letterlijk naast zijn schoenen ging lopen en na een invliegende heer van Olympia opnieuw een strafworp meekreeg. Deze ging helaas mis, maar hij herstelde zich door een minuut later wel een strafworp te benutten. Een klein voorbeeld van de veerkracht van het team van coach Jan Willem Venekamp dat de wedstrijd uiteindelijk met 13-17 won. Noordenveld won verdiend in een bikkelharde wedstrijd. Het staat nog steeds ongeslagen bovenaan en heeft op de concurrentie nu twee punten voorsprong. Volgende week speelt Noordenveld de derby tegen KC Rodenburg uit Leek. In sportcentrum de Hullen begint de wedstrijd om 19:30 uur.

Auteur

ggeersing