Nova: Verkuno houdt weer kerstsalon

RODEN

De jaarlijkse Kerstsalon van Verkuno is van 10 december t/m 1 januari. Nova omvat met 80 werken van achttien Verkuno-leden.

Nieuwe schilderijen, grafiek en ruimtelijke werken zorgen samen voor een bomvolle Salon. De totaalexpo schittert als een Nova. Een Nova is een ster die een plotselinge uitbarsting heeft. Hierbij blaast de ster zijn buitenste gaslaag de ruimte in en vergroot daarmee de helderheid tot honderdduizend keer van de ster. Deelnemende kunstenaars zij Magda Balvers, Jelly van den Bosch, Peter Dijk, Yvonne Dollee, Marleen van Engelen, Arien de Groot, Maxelant Harmsze, Jannie Hiskes, Thea Hoek, Joke Klaveringa, Rianne Kooijman, Sonja Leutholff, Ansje van den Muyzenberg, Mariet Schedler, Marijtje van der Veen, Peter de Vis, Maryke Wiegers, Loes Wouda. De opening is vrijdag 9 december om 20.00 uur, met tijdens de opening een verrassingsconcert van De Brinkzangers. Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38, Roden. woensdag t/m zondag: 13.00 – 17.00 uur. Entree 2 euro (tot 16 jaar gratis). Meer info: www.kunstencentrumk38.nl (Eigen foto's.)

Auteur

ggeersing