Korting op kunst voor het goede doel in Peest

PEEST

Op verschillende eilanden in Griekland is de winter uitgebroken. Er viel vorige week een dik pak sneeuw.

"Gezinnen die gevlucht zijn, onder andere uit Syrië, leven in tenten zonder verwarming. Kleine kinderen lopen op sandaaltjes door de sneeuw en slapen onder natte dekens. Mensonwaardige situaties. Wij houden het al geen dag vol zonder verwarming. Ze wachten en wachten tot de politiek in Europa een besluit durft te nemen. Europese overheden bieden in deze barre omstandigheden geen hulp", aldus Liesbeth Bloemendal. "Het zijn de kleine organisaties, opgericht aan keukentafels, die doen wat ze kunnen. Welk politiek standpunt je ook hebt, deze humanitaire ramp vraagt om medemenselijkheid." Zondag 11 december zijn alle schilderijen in Atelier de Beleving.nu te koop met een éénmalige korting van 50 procent. De gehele opbrengst gaat naar het goede doel. Er worden onder meer kinderschoentjes voor de winter gekocht. Het atelier aan de Hoofdweg 6 in Peest is zondag van 15.00 uur tot 17.00 uur geopend. "Als je geen belangstelling hebt voor één van de schilderijen, maar toch iets wilt bij dragen aan het goede doel, kom dan gezellig langs voor een glaasje glühwein of thee dan kan je jouw bijdrage in de daarvoor bestemde bus doen." Meer info: Atelier de beleving.nu hoofdweg 6 Peest, telefoon 0592-612606 (voor wie liever op een ander moment komt).

Auteur

ggeersing