Heiligenbeeldenmarkt in oude RK-kerk Veenhuizen

VEENHUIZEN

De grote voormalige RK kerk in Veenhuizen staat in het weekend van 10 en 11 december in het teken van heiligenbeelden en veel andere religieuze voorwerpen.

Verzamelaars van heiligenbeelden en andere devotionalia tonen en verkopen dan hier deels hun mooie collectie, die vaak na jaren verzamelen een enorme omvang heeft aangenomen. Al eerder bleek deze groep verzamelaars dat er in het Noorden erg veel belangstelling voor religieuze uitingen bestaat. Met name voor heiligenbeelden. Daarom heeft deze groep besloten opnieuw deze expositie in Drenthe te organiseren. Op deze expositie ontmoeten veel mensen met- en zonder kerkelijke achtergrond elkaar. Raken met elkaar in gesprek en halen oude herinneringen op. Genieten van de vele heiligenbeelden, bid- en devotieprentjes, medailles, wijwaterbakjes, knikengelen, oude kerstgroepen, rozenkransen, kruisbeelden, zakheiligdommen, communiegeschenken, religieuze afbeeldingen, kandelaars, glaskunst en nog veel meer andere religieuze voorwerpen. In deze fraaie neogotische kerk die al enige tijd gesloten is voor de ere dienst worden o.a. prachtige Marialiederen ten gehore gebracht. Tevens treft men er een boekentafel aan met veel informatie over heiligenlevens.

Maria

De diversiteit aan religieuze artikelen is ongekend groot voor het Noorden en zijn veelal tegen heel redelijke prijzen te koop. We willen deze voorwerpen weer terugbrengen onder de mensen zegt Jan van Cruchten. Ook voor vragen over religieuze voorwerpen en gebruiken kan men op deze dagen bij de verzamelaars terecht. In de kerk zal een devotiehoek worden ingericht met een prachtig Mariabeeld waar mensen tot rust en bezinning kunnen komen en een lichtje kunnen opsteken en een boodschap/wens kunnen achterlaten. De expositie/markt wordt gehouden op zaterdag 10 december van 11 – 17 uur en zondag 11 december van 11 – 16 uur in de voormalige RK-kerk in Veenhuizen aan de Kerklaan. De entree is 2,50 euro, inclusief kopje koffie of thee te gebruiken in het karakteristieke Verenigingsgebouw vlakbij de kerk. Voor meer info: Jan van Cruchten, telefoon 0592 – 34 65 34, of mail sterrenbeeld@home.nl

Auteur

ggeersing