Lezing over middeleeuwse verleden Veenhuizen

Roden

Vincent van Vilsteren, conservator van het Drents Museum, geeft op zondagmiddag 11 december een lezing in het Drents Archief.

De meeste mensen kennen Veenhuizen van de Maatschappij van Weldadigheid. Dat Veenhuizen ook nog een middeleeuws verleden heeft, weet bijna niemand. Dat dat verleden voor Nederland unieke geheimen bevat, is door een recent onderzoek en een archeologisch experiment duidelijk geworden. Zonder te verklappen wat de uitkomst van het onderzoek is, kunnen we wel vast een tipje van de sluier oplichten. De middeleeuwse Veenhuizers deden iets speciaals dat met jicht en darmkolieken van doen had. De lezing wordt gegeven in het kader van de nieuwe Geschiedenis van Drenthe: twee boeken die in 2017 verschijnen. De lezing is op 11 december 14.00 in het Drents Archief in Assen, Brink 4, ingang Museumlaantje. De toegang bedraagt 5 euro. Aanmelden is noodzakelijk via info@drentsarchief.nl of 0592-313523. Foto Archeoloog Vincent van Vilsteren bezig met een archeologisch experiment. Foto Drents Museum.

Auteur

Albert-Jan Garama