Filmavond in Maallust en Koepelkerk Veenhuizen

VEENHUIZEN

Sneeuw, drama, Frankrijk, een sympathieke vijftiger, midlife crises, humor, een schijnbaar perfect gezinnetje... Zo maar even een aantal steekwoorden van de films op de filmavond van 16 december in Veenhuizen. Het filmprogramma van 16 december bestaat uit de Zweedse drama film Turist en een Franse komedie uit 2015.

Turist gaat over een Zweeds gezin dat is afgereisd naar de Franse Alpen afgereisd voor een welverdiende skivakantie met elkaar. De zon schijnt en de sneeuwhellingen zijn spectaculair, maar tijdens een van de lunches worden ze overvallen door een lawine die alles op zijn kop zet. De gasten schieten in paniek alle kanten op en moeder Ebba roept haar man Tomas om hulp terwijl ze haar kinderen probeert te beschermen. In plaats van zijn gezin te redden, zet Tomas het echter op een lopen. Hoewel de lawine op tijd onder controle gebracht wordt en een ramp uitblijft, heeft Tomas' instinctieve keuze grote gevolgen voor de rest van de skivakantie. 'Turist' kreeg een Golden Globe-nominatie voor Beste Buitenlandse film. Het drama is opgenomen in Frankrijk in het skigebied Les Arcs. Deze film wordt als eerste vertoond, hieronder kun je de trailer bekijken. De tweede film van deze avond bestaat uit een verrassingsfilm. We willen jullie graag verrassen met een mooie Franse komedie met droge humor en absurde scènes waarin onder een vrolijke oppervlakte een melancholiek verhaal ligt. Voor aanvang van het filmprogramma is het mogelijk om een hapje te eten. Het menu bestaat uit een kop soep en een aantal kleine hapjes (o.a. verschillende soorten brood, kaas van Kaaslust, een gehaktbal en diverse tapenades).

Filmkaarten

De filmkaarten kunnen vanaf 17.30 uur opgehaald worden bij Maallust. Vanaf 18.00 uur is er tijd voor een heerlijke soep met een goed belegd broodje. De eerste film begint om 19.00 uur en de tweede film start rond 22.00 uur. Voor aanvang, tussen de films door en aan het einde van de avond is er natuurlijk tijd voor een biertje (of iets anders). Reserveren is noodzakelijk, meer info hierover op www.filmfestivalveenhuizen.nl Het filmweekend van 2017 wordt gehouden in het laatste weekend van maart (vrijdag 24 en zaterdag 25 maart). Net als voorgaande jaren wordt er een gevarieerd filmprogramma aangeboden op verschillende bijzondere locaties in Veenhuizen.

Auteur

ggeersing