Dorpenomloop Drenthe op bezoek bij Slag om Norg

NORG

Na twee jaar afwezigheid keert de Dorpenomloop Drenthe weer terug op de kalender. De klassieker staat voor 23 april gepland en is één van de oudste en zwaarste koersen in Nederland.

In 2014 werd de Dorpenomloop Drenthe voor de laatste keer georganiseerd, maar in 2017 staat de koers voor elite-mannen weer op de kalender. Om dit heuglijke feit te vieren gaat de Dorpenomloop Drenthe op bezoek bij de KOGA Slag om Norg. De Dorpenomloop Drenthe zal een gedeelte van het parcours van de KOGA Slag om Norg aandoen, met daarbij uiteraard een gedeelte onverhard. Naast de keienstroken zal één van de zwaarste stroken uit de Slag scherprechter zijn in de koers die in 2017 haar 45e uitvoering zal hebben. Voor de heren coureurs en toeschouwers gaat dit strijd en spektakel opleveren. De organisatie wil een parcours uitzetten dat typisch Drents is, naast de keienstroken en de gravelstrook wordt er door de organisatie gekeken of ze andere iconische plekken, zoals bijvoorbeeld de VAM-bult, op kunnen nemen in het parcours.

UCI Bike Region

Drenthe is dit najaar uitgeroepen tot UCI Bike Region. Een extra reden waarom de Dorpenomloop door Drenthe niet mag ontbreken en weer op de kalender moet komen. Dat vinden Bas Eefting van marketingbureau VANDAAG uit Zuidlaren, Ewold de Maar en Bert van der Tuuk van Sportconfex uit Assen ook. Daarom hebben zij besloten de schouders eronder te zetten en er voor te zorgen dat de Dorpenomloop door Drenthe weer op de kalender komt. In verband met organisatorische redenen werd de Dorpenomloop door Drenthe de afgelopen twee jaar niet georganiseerd. Voor wielerliefhebbers was dit een groot gemis. Want door de rijke historie en het zware parcours mag de Dorpenomloop door Drenthe zich een echte klassieker noemen. De weersomstandigheden in het voorjaar, de wind die open spel heeft en natuurlijk de keienstroken zorgen ervoor dat de Dorpenomloop door Drenthe een harde en zware koers is. De Dorpenomloop door Drenthe zal in 2017 als vrije klassieker verreden worden, dat betekent dat grotere teams zich ook in kunnen schrijven.

Auteur

ggeersing