Records voor Natuurwerkdag in Drenthe

NORG

Nog nooit waren in Drenthe zoveel mensen op de been tijdens de Natuurwerkdag. Zaterdag gaven maar liefst 1385 Drenten, jong en oud, op 52 locaties het landschap een onderhoudsbeurt voor de winter.

Dankzij LandschappenNL, Landschapsbeheer Drenthe, (groene) partners en vooral dankzij de vele enthousiaste vrijwilligers was de Natuurwerkdag een groot succes. De officiële openingshandeling voor de Natuurwerkdag in Drenthe werd gedaan door gedeputeerde Henk Jumelet bij De Rieten in Norg. Op deze locatie sloegen Landschapsbeheer Drenthe, de Boermarke Norg Oosteinde, IVN Norg, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Stichting Zeijerwiek de handen ineen. Dankzij het zonnetje, de lekkere koffie en muzikale omlijsting zat de sfeer er vanaf de start goed in.

Vrijwilligers

De afgelopen jaren heeft de Natuurwerkdag zich ontwikkeld tot hét vrijwilligersevenement in het groen. Al het werk dat wordt verzet is belangrijk voor het behoud van natuur en landschap. De zorg voor dit ‘groene goud’ is steeds vaker in vrijwilligershanden. Mede dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het landschap. De vrijwilligers worden door Landschapsbeheer Drenthe ondersteund met gereedschap, kennis en een uitgebreid netwerk. De Natuurwerkdag vond niet alleen in Drenthe plaats: in heel Nederland hebben bijna 14.000 mensen gewerkt. Op 545 locaties is onder andere gezaagd, gesnoeid en opgeruimd. De Natuurwerkdag is de uitgelezen kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met het vrijwilligerswerk in het groen. Samen met andere enthousiastelingen aan de slag. Maar wel met de nodige gezelligheid, want soep en broodjes zijn op veel locaties vaste prik. De Natuurwerkdag in Drenthe is mede mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdrage van de provincie Drenthe, de Drentse gemeenten en de Nationale Postcode Loterij. Foto's Germ Geersing.

Auteur

ggeersing