Kamerkoor Peize dichterbij

PEIZE

'Dichter bij muziek' is de titel van het nieuwste programma van het Kamerkoor Peize. Zondagmiddag 13 november treedt het koor op in de Dorpskerk te Peize.

Was het laatste optreden, begin dit jaar, in de Sint Jozef Kathedraal in Groningen, met religieuze muziek, dit keer heeft het koor gekozen voor een lichter programma. Als uitgangspunt werd voor gedichten gekozen. Gedichten die op muziek zijn gezet. Er worden gedichten gezongen van Nederlandse dichters, zoals van Rutger Kopland en Adriaan Roland Holst, maar ook gedichten van Engelse en Scandinavische dichters. Het repertoire doorloopt vele eeuwen. Bijzonder is een compositie van de Nederlander C.G. van Beijeren Bergen en Henegouwen, gecomponeerd in 2015, op een gedicht van E.E. Cummings. Het koor wordt dit keer bijgestaan door de gitarist Dick Hoogeveen uit Norg. Dick studeerde gitaar aan het Rotterdams Conservatorium. Hij begeleidt het koor bij ‘Come away, sweet love’, van John Dowland. Daarnaast brengt hij solistisch een gitaarstuk dat is geïnspireerd op muziek van Dowland. Cees Leurs is de dirigent van het koor. Hij heeft, na het voltooien van zijn conservatoriumopleiding, onder meer vele jaren les gegeven aan de muziekschool in Groningen. Dit jaar viert hij zijn tweede lustrum als dirigent van het kamerkoor. Het middagconcert is van 16.00 uur tot ongeveer 17.00 uur. Voorverkoop bij boekhandel Daan Nijman in Roden. Zie ook www kamerkoorpeize.nl

Auteur

ggeersing