Keizer Peer Gynt! in Melkfabriek Bunne

BUNNE

In vervolg op de veelbelovende scenes uit de openingsvoorstelling van Rondje Cultuur 2015 speelt Garage TDI Talent zondag 23 oktober de volledige voorstelling Keizer Peer Gynt!

Een groots avontuur vol fantasie, liefde, dramatiek en muziek. Keizer Peer Gynt! is geïnspireerd op de beroemde toneeltekst Peer Gynt (1876) van de Noorse schrijver, dichter en toneelschrijver Henrik Ibsen. De rauwe klanken en vlijmscherpe teksten van zanger, componist, schrijver en acteur Tom Waits vullen het fantasierijke en romantische verhaal van Peer Gynt! op een prachtige en eigentijdse wijze aan. Henrik Ibsen en Tom Waits, een bijzondere maar perfecte combinatie Keizer Peer Gynt! – De jonge(n) Peer is op weg naar volwassenheid. Hij trekt langs wonderlijke wegen. Het uiteindelijke doel dat Peer tijdens zijn avonturen steeds voor ogen heeft is 'keizer worden'. Keizer over de hele wereld. Voor dat doel gaat hij tot in extremen. Voor dat doel laat hij liefde en familie in de steek.

Geluk

Kortom: Hoe ver ga je voor je eigen geluk? Daarom liegt Peer. Hij liegt over vrijwel alles. Dit gaat ten koste van alle mensen om hem heen. Hij doet er alles aan om er maar beter van te worden. Maar wat zijn de gevolgen van die leugens? Zijn ze het uiteindelijk allemaal wel waard? Werkt hij zichzelf er niet onnodig mee in de nesten? Duurt eerlijkheid écht het langst? Meer informatie en reserveren: www.vriendenmelkfabriekbunne.nl Deze theatervoorstelling is tot stand gekomen in samenwerking met de Culturele Raad Eelde.

Auteur

ggeersing