Oktobermaand-Kindermaand in Gevangenismuseum

VEENHUIZEN

Ook dit jaar doet het Gevangenismuseum weer mee aan Oktobermaand Kindermaand. Alle zondagen in die maand mogen kinderen t/m 12 jaar gratis het museum bezoeken.

De twee zondagen in de herfstvakantie zijn er ook nog eens extra spannende dingen te doen. Zondag 16 en 23 oktober kunnen kinderen vanaf 6 jaar hun eigen boevenfilm maken. Knippen, plakken, tekenen en voila: gevangenisboef Lange Leo en zijn vrienden komen tot leven en vieren feest. De kids kunnen hun film direct laten zien aan vrienden en familie in het museum of de film later online terug kijken. Echte superspeurders tussen 4 en 6 jaar kunnen met de Lange Leo Kinderroute de vrolijke gevangenisboef in en rond het museum zoeken. Puzzelgrage kinderen vanaf 7 jaar kunnen proberen de Vloek van Veenhuizen op te lossen. De Vloek van Veenhuizen en de Lange Leo route zijn gratis te verkrijgen bij de balie. Alle kinderen krijgen een boevenmasker!. De workshops zijn tussen 11.00-15.00 uur, doorlopend (duur: 20 minuten). Prijs: Gratis. Entree: Alle zondagen in oktober: kinderen t/m 12 jaar gratis.

Auteur

ggeersing