Colet van der Ven houdt lezing in doopsgezinde kerk

RODEN

Colet van der Ven is onder andere presentatrice van het zondagmorgen IKON programma ‘de Nieuwe Wereld’. Ze houdt een lezing vrijdag 7 oktober in de doopsgezinde kerk aan de Padkamp.

Vanb der Ven valt op door de zachte vastberadenheid in haar interviews. Op haar vijftiende belandde zij vanwege familieomstandigheden vanuit een beschermende, liefdevolle omgeving op een kostschool. Daar werd zij geconfronteerd met een zeer rauwe kant van het leven. Sindsdien houdt de vraag naar het kwaad haar bezig. Als gevolg hiervan zoekt zij met succes naar de mogelijkheid zich te oefenen in tegenkrachten. In een interview dat over haar zelf ging zegt ze: ‘Ik werk aan een boek over het kwaad. Het kwaad en ik. Het is míjn zoektocht naar een antwoord op de vraag waarom mensen grensoverschrijdend gedrag gaan vertonen, en waar de mogelijkheid daartoe in mij zit. Ik probeer te begrijpen hoe mensen ertoe komen dat ze een ander van het leven beroven, hoe het mogelijk is dat een ouder zijn kind misbruikt, waarom het ene kind een ander kind mishandelt. En wat ik kan doen om het níet zover te laten komen’. De aanvang is om 20.00 uur, de entree is 7 euro (inclusief koffie).

Auteur

ggeersing