Noordenveld voetbalt weer voor goed doel

RODEN

Het voetbalelftal van de gemeente Noordenveld speelt maandag 26 september om 18.45 uur de traditionele ‘Rodermarktwedstrijd’ tegen het elftal van Roelofs Wegenbouw uit Den Ham.

De vriendschappelijke wedstrijd is dit jaar op het terrein van ONR Roden aan de Hullenweg in Roden. Voorafgaand aan de wedstrijd om ongeveer 18.30 uur biedt burgemeester Klaas Smid namens de gemeente en Roelofs Wegenbouw een cheque aan van 1.000 euro aan Prokkelteam Noordenveld. Prokkelen is de verrassende ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. De grondleggers van het prokkelen (MEE, SPZ, VGN, Fonds verstandelijk gehandicapten, ‘s Heeren Loo LBF en Sien) hebben de landelijke Stichting Prokkel opgericht, met als doel de integratie van mensen met een verstandelijke beperking te bevorderen. In de gemeente Noordenveld vonden de eerste prokkels in 2010 plaats, georganiseerd door een kleine groep mensen, die allemaal het belang van prokkelen ondersteunden en begrepen. De naam van deze groep mensen is Prokkelteam Noordenveld. Door het prokkelen in onze gemeente ontstond er een kookclub, een zangclub De Blue Ladies en een G-golfteam. Prokkelen prikkelt de fantasie en reikt mensen met een beperking mogelijkheden aan mee te doen en te laten zien wat ze ook kunnen. Het is altijd een samen doen. Het is de tiende keer dat het voelbalelftal van de gemeente Noordenveld op de maandag voor de Rodermarkt een vriendschappelijke wedstrijd speelt tegen een relatie van de gemeente. Al acht keer eerder speelde het elftal van Noordenveld tegen een team van Roelofs Wegenbouw. Coach van het Noordenveldse team is burgemeester Klaas Smid. In het elftal spelen onder anderen medewerkers, wethouders en raadsleden van de gemeente Noordenveld.

Auteur

ggeersing