De Nieuwe Jas van Ede in Norger Brinkhof

NORG

De Nieuwe Jas van Ede is vrijdag 23 september, aanvang 20.30 uur, te zien in De Brinkhof. Het Philip Baumgarten Trio met Marieke Klooster (Vrouw Holland) een programma met de beroemde liedjes van Ede Staal.

In 2016 is het 30 jaar geleden dat de populaire streektaalzanger en dichter Ede Staal overleed. Ede liet een indrukwekkend oeuvre na dat zowel de inwoners van Groningen als mensen van ver daarbuiten heeft beroerd. Er zijn meer dan 100.000 van zijn platen en cd’s verkocht! De nieuwe jas van Ede is een ode aan de muziek en teksten van Ede Staal. De mooiste liedjes zijn verpakt in een frisse nieuwe jas met muzikale invloeden uit alle windstreken. De muziek van Ede blijft herkenbaar, melodieus, poëtisch en toegankelijk voor een breed publiek. Het resultaat is een verfrissend, swingend en soms ingetogen theaterconcert. Toegangskaarten zijn in voorverkoop te krijgen bij Boekhandel Daan Nijman in Roden en Wereldwinkel Norg (ma-vr. 14-17) in de Brinkhof. Zie ook www.cultureleraadnorg.nl

Auteur

ggeersing