VV Nieuw-Roden blijft winnen

NIEUW-RODEN

SJO Bergum BCV vr2 – VV Nieuw Roden is zaterdag geëndigd in 0-10. Na promotie in de derde klasse blijkt na drie wedstrijden dat deze klasse niet veel verschilt met de vierde klasse vorig jaar.

Nieuw-Roden heeft al eens aanmerkingen gehad op het promotie en degradatiebeleid van 4de en 5de klasse bij de KNVB en nu blijkt weer dat deze niet klopt. Te weinig en langzame doorstroming (alleen de kampioen promoveert uit de 4é en 5é klasse) zorgt ervoor dat er veel ambitieuze bijvoorbeeld Ma en Mb teams blijven haken als goede tweede. En vervolgens is de kans groter dat zo’n team uit elkaar valt dan het promoveert. SJO Bergum vr2 had nog geen wedstrijd gewonnen en bij aanvang van de wedstrijd bleek uit de inzet van SJO Bergum ze dit vandaag wouden ombuigen naar een winst. Een matig startende Nieuw-Roden liet nog niet zien scherp en gefocust te zijn. Er werden wel kansen gecreëerd, maar de afwerking ging nog niet zonder fouten. Pas halverwege de eerste helft viel het eerste geldige doelpunt. Daarvoor werd Martine Kooiker met een buitenspel doelpunt terug gefloten.

Steekpass

Door een goede steekpass van Sharon van der Ploeg op Amber Bandringa belande de bal bij Renée Huizinga: 0-1. In de laatste 5 minuten van de eerste helft was het weer Renée Huizinga die met drie goals de ruststand op 0-4 zette. Ondanks wat de stand doet vermoeden was het voetbal wat Nieuw Roden liet zien erg matig. Er was tevens geen beleving en plezier. Inzet bij sommigen was ver te zoeken. De pauze is er dan voor om het team even te resetten. Ook speelt waarschijnlijk mee dat een tweede helft wat verder verwijderd is van het moment opstaan. Een jong meisje veranderde van verstoppertje eerste helft naar voorstopper tweede helft. Daarnaast toonde een iets ouder meisje de inzet waar om gevraagd was. Dit was het begin van het verschil maken.

Lat

Dit resulteerde in vier doelpunten binnen 13 minuten. Nikki Bosman, Grytsje van der Berg, Amber Bandringa en nogmaals Amber Bandringa zorgden voor de 0-8 stand. Later in de tweede helft spatte de bal uiteen op de lat na een schot van Amber van der Donk welke in de rebound alsnog door Amber Bandringa werd binnen geschoten: 0-9. De gewilde dubbele cijfers werd een feit dankzij een hard werkende Karina Huisman. De eindstand 0-10 zorgde ook dat de keepster van Nieuw Roden Sanne van Steenwijk nog steeds de 'nul' heeft. Zaterdag 24 september komt Drachtster Boys om 14.30 uur op bezoek.

Auteur

ggeersing