Sanne Frieling houdt Preek van de Leek in Peize

PEIZE

Ook dit jaar organiseert Zin in Peize (ZiP) weer volop nieuwe activiteiten. ZiP trapt op vrijdag 30 september om 19.00 uur af met een nieuwe Preek van de Leek waarin het mensen een open podium biedt die een verhaal willen vertellen.

Dit keer zal Sanne Frieling uit Lieveren over communicatiestijlen spreken. Soms lijkt het wel of jij Russisch spreekt en de ander Japans. Er kunnen in communicatie talloze misverstanden ontstaan. Goed bedoelde hulp kan als belediging overkomen, veel beweging en rondkijken kan geduid worden als onbetrouwbaarheid en strak aankijken kan geduid worden als kritiek. Heerlijk als je de oorsprong van deze signalen herkent en begrijpt. Zodat communiceren wat makkelijker wordt, ook met diegene waarvan je eerst dacht : ‘daar heb ik geen klik mee.’ Sanne Frieling vertelt over de verschillende communicatiestijlen die we hanteren in ons leven. Ze doet dit vanuit haar opleiding en ervaring als coach, maar haalt de inspiratie uit haar jarenlange werk met zwangere vrouwen en hun partners.

Gesprek

Na het verhaal van Sanne gaan we met elkaar in gesprek over communiceren onder het genot van een kopje koffie of thee. De toegang is gratis. Aanvang om 19:00 uur in de Kerk van Peize. Op www.zininpeize.nl volgt meer nieuws over de Preek van de Leek. Na afloop is er weer mantra zingen onder leiding van Bernard Slofstra. Kosten 15 euro, inclusief koffie en thee [www.bernardslofstra.nl.] Aanvang: 20.00 uur. Zin in Peize is voor iedereen die iets wil doen met zingeving of religie, bewust in het leven staat en graag anderen ontmoet die dat ook doen. Meer informatie op www.zininpeize.nl .

Auteur

ggeersing