Rodermarktweek: oriënteringsrit, de nacht en de markt...

RODEN

Als de Rodermarktweek in volle gang is, kunnen maandagavond liefhebbers van start bij Café ‘t Hart van Lieveren voor de oriëntatietocht voor auto’s.

Na afloop is er altijd veel hilariteit om de uitleg van Jan Kemkers en Dick Bathoorn, die de tocht uitzetten. Wie zich daarna nog verder wil oriënteren, kan terecht in hartje Roden waar de Nacht van Roden losbarst. Sinds jaar en dag staat de vierde dinsdag in september in het teken van de Rodermarkt. Lammert Kalfsbeek - voorzitter van Volksvermaken Roden (organisator van de markt) - laat weten dat die dag al vroeg in de ochtend, in samenwerking met de gemeente Noordenveld, de aanvoer van paarden en pony’s op gang komt en dat er 250 marktkramen worden opgesteld. "Met een groep marktmeesters, bestaande uitvrijwilligers en bestuursleden van Volksvermaken, worden de marktkooplieden en paardenhandelaren naar hun plek begeleid. Tot 13.00 uur kan men genieten van de paarden en van de uitgestalde koopwaar op de warenmarkt, die tot 17.00 uur duurt."

Auteur

ggeersing