Verhalenverteller Jans Polling naar Peize

PEIZE

Op uitnodiging van de Culturele Kring Peize komt Jans Polling, schrijver en verteller, donderdagavond 13 oktober om 20.00 uur naar café Ensing in Peize.

Polling vertelt over en uit zijn werk op zijn eigen authentieke manier. De entree is 7,50 euro inclusief een kop koffie of thee. Jans Polling is voor een groter publiek bekend geworden door de radioprogramma’s die hij sinds 1985 maakt. Maar vooral ook door de verhalen die hij tien jaar lang vertelde op Radio Drenthe. In 2006 verscheen een verzamelwerk met daarin de beste 100 verhalen. Daarnaast zullen velen hem zich ook herinneren naast André Damming in “Duo Dampo”. Zij traden gedurende bijna 15 jaar als duo op met hun cabaretprogramma’s in de streektaal. Verder zullen velen Polling ook kennen als schrijver van de novelle “De Ring” die hij in 2005 op verzoek van de stichting “Het Drentse Boek” als boekenweekgeschenk geschreven heeft. Met kok Roel Kuiper heeft Jans Polling onlangs het boek gemaakt “De kok en de verteller”, waarin bijzondere eet- en drinkverhalen en eigenzinnige recepten zijn opgenomen. Nu kan men hem elke zondagochtend nog op RTV Drenthe beluisteren in zijn muziekprogramma “Pollings Passie” van 10.00 – 12.00 uur. Ook daarin vertelt hij regelmatig één van zijn verhalen.

Auteur

ggeersing