Open Atelierroute van Verkuno goed bezocht

PEIZE

 De professionele kunstenaars van Noordenveld hadden afgelopen weekend hun alweer 29e atelierroute.

De aftrap vond plaats in de fraaie fotostudio van Alfred Oosterman te Peize. De atelierroute werd van Verkuno geopend door de voordracht van enkele gedichten door Jane Leusink, dichter uit Groningen. Alfred Oosterman sprak een openingswoord waarin medewerkers en de onmisbare sponsoren bedankt werden. Muzikaal werd de opening omlijst door het koor "Femmes Cabales". Daarna spoedden de kunstenaars zich naar hun ateliers. De nieuwe kunstenaars van Verkuno, Jeffrey Linker en Derek Scholte, beide met een atelier in Roden, kregen veel aanloop. Kunstkijkers en -kopers volgden met de fiets of auto de route langs de werkplaatsen van kunstenaars in Noordenveld. Zowel zaterdag als zondag werden alle ateliers goed bezocht. Volgend jaar pakt Verkuno extra uit met een feestelijke 30e atelierroute. (Foto's Alfred Oosterman.)

Auteur

ggeersing