Ensemble Meriam de Korte met installatie in Roderwolde

RODERWOLDE

Ensemble Meriam de Korte brengt dans/tekst/muziek-installatie De Kamer naar de Jacobskerk in Roderwolde op 9 oktober, aanvang 15.00 uur (entree: vrije gift).

Uitvoerenden zijn Ruud Roelofsen, Meriam deKorte, Batja ten Kortenaar, Linda van Biljouw, Feline Bentvelzen en Jaqueline Lenderink. Het ensemble zal zich naast haar repertoire van Arvo Pärt,Barisons,Lundquist en Alfven bedienen van moderne gedichten en stapelklanken. Initiatiefneemster Meriam de Korte geeft daarmee de muren, nissen en de vloeren van de kerk de betekenis van tegenspeler nu ingezet voor Jan Kerkhof’s nieuwste tekstwerk: De Kamer. Het betreft een modern muziek project waarin dans, muziek en tekst samenkomt. Een zangeres die zich sluimerend voortbeweegt, de accordeon die met zijn gemene tanden aan het gordijn knabbelt, terwijl dans en percussionist de schoonheid van het verdriet zichtbaar maakt op de houten vloer. Een publiek dat op verschillende plaatsen in de kerk zijn eigen beeld en geluid kan samenstellen.

Auteur

ggeersing