Schaakclub Roden: beter staan maar dan ook nog winnen

RODEN

Beter staan maar dan ook nog winnen. Dit was het thema van de tweede ronde van de interne competitie van de Schaakclub Roden.

Jan van Spijker, Frans van Doorn en Henk Kouwenberg stonden tegen respectievelijk: Dick Dalmolen, Henk van Bemmel en Jeppe Teensma beter. Van Spijker en Kouwenberg veel beter zo niet gewonnen, van Doorn licht beter. Toch verloren ze alle drie door tijdnood (van Spijker) of een moment van verslapping. De topper tussen de nummers 1 en 2 van het afgelopen seizoen; Ger Battjes en Tom Visser, viel na goed spel van de clubkampioen, met de witte stukken, uit in zijn voordeel. Met een elegante combinatie wist Battjes de partij te winnen. Lieuwe Boskma en Ward Romeijnders kwamen na een strategische schermutseling remise overeen en Johan Zwanepol overspeelde in het middenspel Arend van der Burgh. Verrassend is de start van Arnout Wegerif. Kreeg hij in de eerste ronde in zijn partij tegen Arnold Meijster de overwinning in de schoot geworpen, nu moest hij tegen Olaus Diebrink er hard voor werken en... met succes. Wegeriff staat na twee overwinningen tweede op de ranglijst. Wie weet staat het komende seizoen een grote verrassing te wachten.

Auteur

ggeersing