Roden maakt zich op voor 52ste Rodermarktparade

RODEN

De bouwers zijn druk met de afronding van hun pronkstukken, de praalwagens voor de Rodermarktparade. Voorzitter Lammert Kalfsbeek van Volksvermaken Roden is er ook bijna klaar voor.

"Zaterdagmorgen stellen dan 14 paradewagens zich op de Rodermarktparade, die om 13.30 uur vanaf Ceintuurbaan Zuid van start gaat. De parade wordt wederom opgevrolijkt met showcorpsen van allerlei muziekverenigingen uit de regio, van ver buiten de regio en met de reclamekaravaan. ’s Avonds om 19.00 uur start de parade nogmaals om het publiek te laten zien hoe ze in de prijzen zijn gevallen en om te pronken hoe de wagens er met verlichting uitzien. Met verlichting is de parade soms nog mooier, maar moet je gewoon beide hebben gezien", meldt de voorzitter er nog bij. "Dit jaar hebben we weer iets geheel nieuws tijdens de Rodermarktparade. Naast de jurering van de paradewagens, die sinds vorig jaar al via een app werd gedaan, heeft onze sponsor Arox Logistics IT speciaal voor Volksvermaken weer iets ontwikkeld. Waar voorgaande jaren tijdens de parade nog stemkaartjes werden uitgedeeld voor de bepaling van de publieksprijs, heeft Volksvermaken weer een oplossing gezocht om de stem van het publiek op een stuk efficiënter en effectievere wijze te verzamelen. Tijdens de middagparade kan het publiek digitaal een stem uitbrengen, wie volgens hun de mooiste paradewagen is. Hoe en waarmee zal tijdens de parade aan het publiek kenbaar worden gemaakt."

Collecte

De voorzitter maakt nog even kenbaar dat zowel ’s middags en ’s avonds wordt er tijdens de parade door vele collectanten actief gecollecteerd. Net als voorgaande jaren hopen we dan weer op een gulle bijdrage van de duizenden toeschouwers, die deze dag langs de route staan om de optocht te aanschouwen. Met de opbrengst van deze collecte en van de reclamekaravaan, kan Volksvermaken een groot deel van deze parade bekostigen. Meer info over de route is te vinden op de officiële publicatie van de gemeente Noordenveld in het Roder Journaal. Zondag zijn de wagens tot 16.00 uur te bewonderen op de Albertsbaan. Uiteraard is dit ook vrij van entree. De wagens: cbs De Hoeksteen met Het verwonderlab van professor Hoekstein, cbs De Parel met Mindcr#x , gbs De Rank met De omgekeerde wereld, odbs Het Valkhof met Droomland, obs De Tandem met De Dierderij, obs De Marke met Wonderlijk Water, obs De Poolster met Rupsje Nooitgenoeg, Bouwgroep "Onze Kids" met Plezier!, Bouwgroep NED met Special Effects , fantasie wordt werkelijkheid, Bouwgroep Nietap - Terheyl met Ter Helle of Paradijs, Bouwgroep Altena met Reuzen van de aarde, De Hopbouwers met Jheronimus Bosh, De Bomenbuurt met De tijd vliegt en AV'75 met Ook wij zijn jong geweest.

Auteur

ggeersing