Pauperparadijs: nog geen zekerheid

VEENHUIZEN

De wens is de vader van de gedachte. Natuurlijk wil de stichting graag in 2017 nieuwe voorstellingen geven van Het Pauperparadijs. In Veenhuizen. Maar het wachten is op afronding van de procedure.

Productieleider Wolter Lommerde laat weten dat de aanvraag in worden is. "We zijn dit aan het voorbereiden met de gemeente, we zijn in gesprek. We gaan uit van 40 voorstellingen. Dat aantal is gebaseerd op diverse verwachtingen. Het is nogal een productie, het aantal moet reëeel zijn en risico's moet je kunnen inschatten. Je weet het nooit helemaal precies. We zijn ambiteus, maar ook voorzichtig", aldus Lommerde. Dit jaar waren er zo'n 35 voorstellingen en een aantal try outs. "We willen het doen in Veenhuizen. We hebben nu geen alternatief,  want er is echt gekozen voor Veenhuizen. Maar enkele steden hebben zich gemeld. Kijk, in Veenhuizen kunnen we bieden wat mensen verwachten. Ook het Gevangenismuseum vond het heel leuk", aldus de voorman.

Inspraak

"We hopen de aanvraag voor 1 december gedaan te hebben, daarna volgt inspraak. Het zal toch wel gauw 3 tot 3,5 maand duren. Maar daarom zijn we nu gestart met de verkoop van kaarten, daar kun je niet mee wachten. We hebben er alle vertrouwen in. Contacten met de tegenstanders loopt via advocaten. "We hadden gehoopt ze te treffen bij de evaluatie, maar daar waren ze helaas niet.  De contacten zijn behoorlijk gejurdificeerd. Zij zegggen, praat maar met onze advocaat. We hebben nog geprobeerd voor de extra voorstellingen dit jaar om in gesprek te komen, en hebben dat ook gedaan. Het gaat maar om een paar klagers, met twee van drie hebben we prettig gesproken, de derde is wat minder toegankelijk." "Kijk, het is heel goed geregeld. De procedure is niet ons pakkie an, maar de gemeente geeft de vergunning. Wij willen gewoon een mooi evenement organiseren. We hebben er in ieder geval heel veel zin in. We hopen dat er voldoende belangstelling is. En wat de cast betreft, iedereen reageerde heel enthousiast. We gaan het in orde maken", klinkt het strijdvaardig. Burgemeester Klaas Smid van Noordenveld was tevreden over de recente informatie-avond. "De reacties waren heel positief. De stichting moet nu een aanvraag indienen. We nemen de resultaten van de enquete onder inwoners mee inde overwegingen. Ach, dat zal niet zo lang op zich laten wachten. Tja, vorig jaar hadden we ook nog geen ervaring. Maar met een nieuwe vergunning heb je een nieuwe situatie."  

Auteur

ggeersing