Carry Slee presenteert boek in Veenhuizen

VEENHUIZEN

Het nieuwe boek van Carry Slee wordt vrijdag gepresenteerd in de gevangenis met het bijbehorende Gevangenismuseum in Veenhuizen. Niet zomaar, in het nieuwe boek Verdacht komt de vader van de hoofdpersoon in de gevangenis terecht.

En dat heeft grote gevolgen voor het gezin en voor hoofdpersoon Tess op school. Ze wordt zelf verdachte van van alles, mensen vertrouwen haar niet meer. Een situatie die helaas dichtbij de realiteit ligt; als kinderen met ouders in detentie te maken krijgen, worden ze gestigmatiseerd. Nu wil Carry altijd graag een thema aansnijden waar kinderen mee te maken kunnen krijgen en van kunnen leren, zo ook tijdens de lancering van het boek. Dit keer is daarom een presentatie georganiseerd in de gevangenis in Veenhuizen, waar ook een museum gevestigd is, dat speciaal voor kinderen rondleidingen en lessen etc. organiseert. Een ex-gedetineerde vertelt de kinderen over thema' s waar Carry het in haar boek over heeft, en stelt vragen: wat gebeurt er met je als je ouders vast komen te zitten of ergens van worden verdacht? Hoe vertel je je vriendinnen dat het zo is? Hoe kijken mensen tegen je aan en wat kan je daar tegen doen, wie kan je helpen? Hoe kijk je zelf naar iemand waarvan de ouders iets hebben gedaan wat niet mag?

Auteur

ggeersing