Nieuw-Roden druk met cultuur

NIEUW-RODEN

Na een intensieve voorbereiding en op een zonnige zaterdag gingen zaterdag de deuren van Dörpshuus Nij-Roon open voor het publiek. De culturele middag begon met de Dames uut Westerkwartier, DUW.

Verkleed als nonnen trad deze groep ruim een uur op. Ze amuseerden het publiek met gezellige, soms serieuze, bekende liedjes. Hun plezier en enthousiasme was aanstekelijk en het was genieten met deze 14 ‘uit hun dak’ gaande vrouwen. Daarna de ‘Blue Ladies’ in hun prachtige blauwe outfit. Ze werden begeleid door twee accordeonisten en een dirigente. Zij zongen de ‘sterren van de hemel’ en het publiek deed gezellig met ze mee. Na dit optreden was er een demonstratie door vijf groepen jonge meiden van Palestra it Roden. Nadat de Streetdance-groep de eerste ronde had opgetreden, kreeg het publiek de kans om mee te dansen. Na enige aarzeling kregen de enthousiaste begeleidsters veel nieuwe dansers op de vloer en konden ze aan de lijve het plezier van dansen ondervinden. Alle groepen kwamen hierna nog een keer hun acts dansen. De bezoekers hadden een erg leuke middag en waren tussentijds in de gelegenheid om drie kunstenaars te bezoeken. Zij presenteerden in de naast gelegen zaal hun kunst. Kor Doewes schildert heel gedetailleerd landschappen en technische onderwerpen in olieverf. Hij gaf uitleg over de opbouw van zijn schilderwerk. Miranda Nienhuis zet haar creaties op keramiek, schoenen , tassen en glaswerk. Ook naambordje met haar kunst erop behoort tot de mogelijkheden. Sylvia Pol is beeldend kunstenaar en liet zien hoe je met plaatjes uit tijdschriften, een schilderij creëert. Alle drie de kunstenaars komen uit Nieuw-Roden en hebben ‘energie krijgen van kunst’ als moto. Als het aan de deelnemers ligt: volgend jaar weer! (Foto's Ditisroden.nl)

Auteur

ggeersing