KV Noordenveld verliest voor het eerst dit seizoen

RODEN

Korfbalvereniging Noordenveld uit Roden speelde zaterdag tegen de selectie van de Graneat uit Dokkum. Na een zure nederlaag van het tweede team van Noordenveld was het de beurt aan het vlaggenschip van de korfbalvereniging om de Friese formatie af te troeven.

Zowel de Graneat als Noordenveld hadden hun eerste wedstrijd van dit seizoen gewonnen. Met geweldig weer, een vol terras en goede moed begon de wedstrijd. Na een halve minuut scoorde Renate van der Woude met een een vrije bal voor Noordenveld. Deze voorsprong was echter van korte duur. De Graneat schoot in de eerste tien minuten met scherp en bij Noordenveld ging de bal moeilijk door de korf. De stand na tien minuten was dan ook 2-7 in Dokkums voordeel. Christien Speelman wist op den duur ook makkelijk te scoren en zij zorgde er eigenhandig voor dat Noordenveld weer de aansluiting kon vinden. Het verschil bleef na 5-8 continu schommelen tussen de drie à vier doelpunten. Noordenveld probeerde wel om langs zij te komen, maar door vele missers en verdedigende foutjes bleef de Graneat toch steeds de bovenliggende partij. Beide ploegen gingen rusten met een 10-13 stand.

Snel doelpunt

In het tweede bedrijf begon de Mastformatie van trainer/coach Jan Willem Venekamp weer met een snel doelpunt. Jasper Lütter scoorde en het leek erop dat Noordenveld het heft in handen zou nemen om de wedstrijd uiteindelijk toch nog winnend af te sluiten. Echter wist Noordenveld na het eerste doelpunt in de tweede helft, net zoals in de eerste helft, lang niet te scoren. De Graneat deed dit gelukkig ook niet meer zo makkelijk als in de eerste helft en zo bleef de spanning in de wedstrijd. Na een 12-15 tussenstand liep de Graneat met nog twintig minuten te spelen puntje voor puntje uit. Het gat werd zes punten in het voordeel van de stugge Friezen die fel en fanatiek korfbal op de mat legden. De dames van Noordenveld leken het nog even op de heupen te krijgen na doelpunten van Christien Speelman, Anna de Boer en Sanne Vogelaar. Maar ook nu wist Noordenveld niet door te drukken en het kwam in het restant van de wedstrijd niet meer langszij. Jaap de Boer zette door een gescoorde strafworp de laatste goal op het scorebord dat na 70 minuten korfbal een 17-20 stand aangaf. De Friezen gaan na deze overwinning alleen aan de leiding in de poule en Noordenveld staat in de middenmoot. Het team van Jan Willem Venekamp heeft de komende week een druk programma. Komende woensdag speelt het in de eerste ronde van de beker om 20:00 uur thuis aan de Borglaan tegen OWK uit Oostwold en komende zaterdag maakt de Mastformatie zich op voor de derby tegen Sparta in Zevenhuizen.

Auteur

ggeersing