Nieuw-Roden VR 1 wint ook tweede competitiewedstrijd

NIEUW-RODEN

Na een avondje succesvol bekervoetbal in de zaal, waren de dames van het eerste en tweede zaalteam weer samen gevoegd om de tweede competitiewedstrijd te spelen op het veld.

SJO J.V. Oostenburg Vr1 moest op een zonovergoten sportpark Oostenburg buigen: 0-5. In de eerste 5 minuten werd al duidelijk dat Nieuw-Roden de bovenliggende partij was. Ook werd duidelijk dat dit een wedstrijd zou worden van gemiste kansen. Onder leiding van Mindy Hendriks werd er door SJO J.V. Oostenburg het doel onzichtbaar dichtgemetseld en Nieuw-Roden werd gedwongen tot het maken van afwerkfouten. Irritatie rees door het niet slagen in het openen van de score. SJO J.V. Oostenburg voelde zich sterker worden door het houden van de nul. Het duurde 22 lange minuten eer het eerste doelpunt viel. Nieuw-Roden juichte, afgekeurd om een vermeende buitenspel situatie.

Middenvelder

SJO stroopte de mouwen nogmaals op, ze zagen veel ballen op zich af komen en konden uiteindelijk niet voorkomen dat er na 33 minuten spelen toch gescoord werd. Op een voorzet van Renee Huizinga was het Amber Bandringa die bij de tweede paal snoeihard in kopte: 0-1. Grytsje van den Berg die nog niet overtuigd was in de scherpte en scorend vermogen van de voorhoede nam het tweede doelpunt als middenvelder voor haar rekening: 0-2 in de 38ste minuut. Vlak voor rust brak de altijd hard werkende Amber Bandringa door en kwam alleen op de keeper af. In de rebound werd de keeper prima omzeild: 0-3. In de 53e minuut werd op een voorzet van Martine Kooiker de 0-4 gemaakt door Amber Bandringa. Pas aan het eind van de wedstrijd werd de eindstand bepaald. Amber zag de vrij opkomende Grytsje van den Berg inlopen en bediende haar op maat. De uitstekende keepster van SJO J.V. Oostenburg had al vele reddingen op haar naam staan, maar moest concluderen dat de 0-5 onhoudbaar was. Zaterdag 17 september spelen de blauwhemden uit tegen SJO Bergum BCV Combinatie Vr2, 12.15 uur te Burgum. Verslag en foto’: Wiebe Kooiker.

Auteur

ggeersing